en himla massa mat

En av mina favoritsaker i världen är att äta god mat. Helst framför teven eller med någon jag tycker om. På senaste tiden har jag samlat på mig flera bilder av maträtter jag ätit. Nu tänkte jag dela med mig av dem. 
 

Den här frukosten åt jag nästan varje dag på sommarlovet. Flingor och müsli med soygurt och färska bär. Till höger en chokladoatly-chiapudding. 
 

En vanlig sallad med bland annat majs, fetaost och soltorkade tomater. Alltid soltorkade tomater. Morötter med OLWs ranchdip och blåbär/hallon. 
 

Pizza med brieost, soltorkade tomater och ruccola. Och så en ayran till det. 
 

En vanlig pastasallad med två löskokta ägg som jag äter med soja. 
 

För några veckor sedan var det kantarellsäsong och jag åt så himla mycket kantareller. Här hade jag gjort en supergod kantarellpaj som jag åt med en sallad vid sidan om. 
 

Det här måste ju onekligen vara den mest ambitiösa maträtten jag lagat under hela sommaren. Per var på besök och vi bestämde oss för att göra en kopiös mängd sushi. Det blev bara världens största portion?
 

Ris med morötter och sojabitar stekta i teriyakisås och sweet chili. Jag ville ha lite ägg till också, men per tycker inte alls om ägg. 
 

Det här var så fruktansvärt gott att jag lagade det flera gånger om så länge det fanns kantareller. Kantarellröra med matvete. Sååååååå gott. Receptet är det som finns på Sandra Beijers blogg
 


Tacos till lunch en eftermiddag. 
 

Det här lagade jag en eftermiddag när jag var superhungrig. Som förväntar orkade jag inte äta allt, så det blev både lunch och middag istället. Till vänster är en av mina nya favoritsnacks. Vietnamesiska vårrullar. Man kan ha lite vad som helst i dem men jag brukar ha sojafärs, sallad, koriander (eller andra färska kryddor vi har hemma), morot och hampafrön. Det äter jag med sweet chili sås där jag hackat ner cashewnötter. 
 
Till höger är en vanlig skål snabbnudlar som jag kokat med koriander, morötter, oystersås, nudelkryddan och soja. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0